Una repartidora de Correus en una imatge d’arxiu. Foto: Blanca Blay / ACN

Els sindicats CCOO i UGT han denunciat que Correus no pren les mesures preventives necessàries per evitar contagis per coronavirus entre els treballadors. Després de les protestes pel polèmic trasllat dels carters de Tiana a l’oficina de Montgat -que ha multiplicat per dos la seva plantilla de distribució en plena situació de pandèmia-, la companyia postal ha de fer front ara a les demandes de les principals seus de la demarcació de Barcelona, on ja s’han detectat 75 casos positius del total de 1.200 treballadors de l’empresa afectats en territori català.

Segons apunten els sindicats, el nombre de contagis s’ha triplicat en els dos últims mesos situant el sector com el segon més afectat després del sanitari. En aquest sentit, CCOO i UGT alerten que des de Correus fa mesos que “s’ignoren les demandes per incrementar les mesures preventives” i asseguren que la companyia està “posant en perill” als treballadors, a les seves famílies i als milions de ciutadans que l’empresa postal atén diàriament.

“L’obsessió de l’empresa postal és mantenir l’activitat de cara al negoci que suposa l’increment de les campanyes del Black Friday i nadalenca, intentant ocultar els contagis que es van produint per a evitar el tancament de centres”, asseguren els sindicats, que afegeixen que molts centres s’han vist greument afectats per brots a causa de quarantenes “no realitzades correctament”, ja que no es van tenir en compte tots els possibles contactes estrets i per la falta de neteja i desinfecció de les instal·lacions.

Les negociacions amb Correus ja van aconseguir evitar la convocatòria d’una vaga la setmana passada pel Black Friday. Tanmateix, els sindicats assenyalen que, si la companyia no rectifica i actua al respecte millorant les condicions de treball i prenent mesures preventives, es duran a terme protestes a les principals oficines de la demarcació de Barcelona, com les seus de Badalona o Santa Coloma de Gramenet.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram