Les famílies de la Salut van rebre la setmana passada el suport d’un aliat que no esperaven en la seva lluita per aconseguir ajudes per al lloguer. El Jutjat Contenciós Administratiu número 6 de Barcelona fallava en favor dels veïns i obligava el govern de Xavier García Albiol a reallotjar dues de les famílies del bloc enderrocat com a “mesura cautelaríssima” tenint en compte que hi ha menors d’edat entre els afectats.

“El problema està en el sistema. Portàvem tres anys buscant pis quan vam trobar el del Passatge de la Torre”, assegura l’Abdelouhab, el pare d’una de les famílies amb tres fills -dos menors- que hauran de ser reacollides pel consistori. El seu cas i el de la Sfia són els únics que de moment han aconseguit la intermediació del jutge.

“Tenim esperança. Jo tenia el meu pis i em va caure a sobre. No m’esperava arribar fins aquí i haver d’acudir als Serveis Socials la veritat”, explica l’Adil, pare d’una nena de només 17 mesos i un dels afectats pels greus problemes estructurals d’un edifici que va ser precintat al carrer Pintor Rosales del mateix barri. El seu cas està pendent del pronunciament del magistrat, que podria arribar en les pròximes setmanes.

L’Adil ha viscut de primera mà les dificultats que tenen moltes persones per accedir al mercat de lloguer malgrat tenir contracte laboral i feina fixa: “Les agències et posen condicions com l’aval que no et permeten accedir als pisos. Hem intentat aconseguir ajudes, però ens maregen amb molta documentació. Sembla que et desgastin perquè et cansis i marxis”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram