Un sanitari fa la prova PCR a un alumne en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

L’índex de risc de brot continua per sobre de la barrera dels 1.000 punts a Sant Adrià de Besòs amb un total de 1.239. Malgrat que les xifres són lleugerament inferiors a les registrades fa uns dies, l’indicador continua molt per sobre de les cotes registrades al municipi la setmana passada, on amb prou feines se superaven els 800 punts.

Segons les últimes dades facilitades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya abans del tancament d’aquesta informació, les proves PCR han permès la detecció de prop d’un centenar de nous positius en els últims set dies, elevant el total de casos confirmats en els darrers quinze dies a 386. Pel que fa a la taxa de reproducció de l’epidèmia, les dades són menys preocupants, ja que l’índex se situa en 1,22. Recordem que si aquest número és superior a 1, es considera que els contagis per la Covid-19 estan creixent de forma exponencial.

Quant a la resta de municipis del Barcelonès Nord, Santa Coloma de Gramenet segueix l’estela de Sant Adrià i també supera el miler de punts amb 1.017 i gairebé 500 casos positius detectats l’última setmana. Millors xifres presenta Montgat, que no arriba a traspassar la barrera dels 1.000 punts i es queda en 905, o Badalona, que després de les preocupants dades registrades la setmana passada situa l’índex de risc de brot en 721 punts. Els millors resultats, però, els registra el municipi de Tiana, on l’indicador ara no arriba a superar els 700 punts i on la taxa de reproducció baixa de l’1 i s’estabilitza en el 0,73.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram