Jordi Valls (centre) acompanyat de Ramon Ramon i Àlex Mata el passat dissabte. Foto: ACN

El poeta de Santa Coloma de Gramenet Jordi Valls Pozo ha estat un dels guanyadors de la 49a edició dels històrics Premis Octubre. L’escriptor colomenc ha estat guardonat amb el Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia per l’obra Pla 10 de l’espai exterior, un poemari d’imatges “vives” farcit de crítica social que s’ha acabat imposant a les prop d’un centenar de propostes presentades a concurs enguany.

Els membres del jurat de l’edició d’enguany -Anna Ballbona, Anna Gual, Jordi Marrugat, Ricard Mirabete, i Pere Antoni Pons-han destacat de l’obra de Valls la seva voluntat de “construir una posició poètica que parteix de l’experimentació contemporània per crear un univers singular”. Segons el tribunal, Pla 10 de l’espai exterior es caracteritza per “l’atmosfera d’imatges vives, impactants; la crítica social des del joc i l’humor; i la combinació de formes en prosa, teatrals i líriques”. A l’edició d’aquest 2020 també han estat premiats Àlex Mata en la categoria d’assaig, Ramon Ramon en la de narrativa i Ferran Joanmiquel en Teatre.

UN LLIBRE PER A L’ESCULTURA
El passat 18 d’octubre, Valls denunciava a través de les xarxes socials que algú havia danyat l’escultura de La lectora de la plaça Montserrat Roig de Santa Coloma emportant-se el llibre que aquesta sostenia al palmell de la mà. El mateix poeta colomenc va ser qui va impulsar una iniciativa per recomanar llibres a l’escultura convidant la ciutadania a col·locar obres a la mà de l’estàtua que creguessin que li podrien fer l’eternitat “menys tediosa” i compartint les imatges a les xarxes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram