Platja del Coco. Foto: Arxiu

La platja badalonina del Coco recupera la normalitat després del vessament d’hidrocarburs -benzina o gasoil- que es va produir el passat dijous dia 21 a la tarda. Els fets van tenir lloc mentre s’estaven executant les obres de construcció d’un grup d’habitatges al carrer Eduard Maristany.

A hores d’ara l’Ajuntament està a l’espera de l’informe de l’Agència Catalana de l’Aigua. I és que degut al vessament, es va activar el Pla CAMCAT que la Generalitat aplica quan es produeixen incidents d’aquests tipus. En nom del consistori la regidora de Medi Ambient, Sonia Egea, explica que “demanarà explicacions a l’empresa constructora i a l’Agència perquè no es repeteixi un episodi com aquest”. Per part de l’Ajuntament “cal esmentar que l’Agència Catalana de l’Aigua, organisme competent en abocaments a mar, havia atorgat un permís perquè l’empresa constructora pogués extreure l’aigua procedent del subsòl durant les obres i abocar-la al mar”.

Són nombroses encara les preguntes sense resposta que hi ha respecte el vessament d’hidrocarburs. És per aquest motiu que el grup municipal socialista ha fet arribar al govern badaloní una petició d’explicacions sobre perquè van succeir, qui és el responsable i quines mesures es prendran.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram