El fiscal de delictes d’odi i discriminació de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, ha presentat al jutjat un escrit d’acusació contra Xavier Garcia Albiol. Es tracta del pas previ a processar l’Alcalde per un delilcte d’incitació a l’odi pel repartimen de propaganda electoral l’any 2010 on apareixien conceptes com “inseguretat”, “incivisme” i “no volem rumanesos”.

CAS ARXIVAT?

Davant la querella presentada per SOS Racisme contra Albiol, la jutge ha arxivat dues vegades el cas. En la seva declaració com a imputat l’Alcalde de Badalona va admetre que havia comès “algun excès verbal”.

Per aquest mateix motiu l’Audiència de Barcelona ha obligat a reobrir per segona vegada el cas. En el seu informe els magistrats asseguren que Albiol va sobrepassar els límits de la llibertat d’expressió, fet que va concloure en un “atac a la dignitat personal i a l’honor dels gitanos rumanesos”.

Des d’aquesta última apertura del cas, han passat cinc mesos. En aquest període de temps el fiscal general de l’Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha rebaixat la condemna que havia plantejat inicialment Aguilar, el fiscal barceloní. Tot i que encara no es coneix l’actual condemna, el delicte que presumptament va cometre Albiol es castiga, segons el Codi Penal, amb penes que oscil·len entre un i tres anys de presó.

Malgrat Albiol ja estava imputat, el fet de poder arribar a ser processat judicialment augmenta les tensions. I és que la líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, que va col·laborar en el repartiment de díptics, ha proposat recentment que els polítics que estiguin imputats han d’abandonar els seus càrrecs.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram