Tot i que els preus de l’habitatge han baixat l’últim any arreu del país, fins a un 30 per cent, no han augmentat les vendes. I és que la confiança en el sistema bancari i comercial no ajuda a promoure el consum. Un fet al que també s’hi afegeixen les xifres d’atur, rondant de ben aprop els sis milions de persones desocupades.

Aquesta situació té un clar reflex a Badalona on la reducció del preu de l’habitatge ha estat del 40 per cent. Malgrat aquest notable descens, per sobre de la mitja, la venda de pisos a la ciutat ha disminuït, sobretot a l’extraradi. De totes maneres, al llarg d’aquests últims anys, s’ha triplicat el nombre de pisos en lloguer arreu de la ciutat.

Els barris de l’extraradi de Badalona són els que més noten aquesta situació. El motiu principal és que encara que els preus baixin, els veïns d’aquestes zones són els que estan més afectats per la cris i, per tant, no poden adquirir un habitatge de compra.

Els pisos que sí que han trobat comprador són els que estan situats a la zona del Front Marítim. En menys de tres mesos es va vendre gairebé la totalitat dels habitatges d’una nova promoció.

La gran majoria d’aquests pisos, a primera línia de mar, els han adquirit persones de fora de la ciutat de Badalona que busquen un lloc proper a la capital però tranquil per viure-hi. En època de crisi aquells que poden adquirir un habitatge per la seva posició econòmica aposten per àtics o cases que ara estan a millor preu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram