L’Institut Terra Roja de Santa Coloma de Gramenet en una imatge d’arxiu. Foto: Joan Padrós

L’assemblea de treballadors de l’Institut Terra Roja de Santa Coloma de Gramenet ha acordat iniciar una vaga en protesta per la negativa del Departament de Salut de la Generalitat al pla d’assistència semipresencial que el centre havia consensuat amb les famílies. La direcció de l’equipament s’ha vist obligada aquest mateix dilluns a reprendre les classes amb tots els estudiants alhora a requeriment del govern català.

Segons detalla el comitè d’empleats en un comunicat, el centre educatiu va decidir afrontar el retorn a les aules dissenyant un pla de reincorporació semipresencial amb 15 alumnes per classe d’un total de 35, que va rebre un ampli suport tant per part de les famílies com dels membres de l’equip docent. Per poder garantir l’assistència diària a l’institut, cada aula es va dividir en dos grups que acudien al centre tres hores al dia en dos torns diferents de manera alterna. La resta d’hores lectives, els alumnes assistien de forma telemàtica a les classes.

Per tal de poder garantir el correcte accés als continguts, la direcció del centre va fer un gran esforç per dotar a tot alumnat amb l’equipament digital necessari per poder seguir les classes no presencials. Amb aquest sistema -defensa l’assemblea de treballadors- el risc de contagi es redueix a la meitat mentre se segueixen “estrictament” les normatives i indicacions sanitàries establertes per Educació.

Tanmateix, la Generalitat ha decidit exigir al centre l’assistència presencial completa després d’una inspecció educativa a la zona que va tenir lloc la setmana passada. Les classes s’han reprès al complet -amb 35 alumnes per aula- aquest dilluns a l’espera que el govern català doni resposta a les reclamacions de l’institut, que aposta per poder continuar amb el pla semipresencial que es va consensuar amb les famílies.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram