Un dels espais de l’edifici de l’antiga fàbrica de productes farmacèutics on ara s’emplaça la CIBA. Foto: ACN

El sindicat d’Empleades Públiques de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (EPA) ha presentat un recurs per impugnar les bases de selecció de personal per a la CIBA, l’espai feminista de recursos i serveis per a dones inaugurat el passat març. Segons apunten des de l’agrupació de treballadors, els requisits per optar a aquests nous llocs de feina s’haurien establert de forma “unilateral i opaca” i sense una “negociació prèvia”, tal com estipula el conveni.

“En les bases s’incompleix de forma deliberada el requisit obligatori d’acreditar el coneixement de la llengua catalana en les convocatòries de personal per a les administracions locals de Catalunya”, assenyala en un comunicat el sindicat, que veu en aquest incompliment un “interès” per part del consistori en fer un “vestit a mida” per a algun dels candidats. Entre els requisits -sempre segons la versió del sindicat- no només no s’exigeix el nivell C1 de català, sinó que tampoc es contempla examinar els aspirants que no disposen del títol, tal com estableix el conveni. Per tal de resoldre aquesta “irregularitat”, les bases inclouen un “compromís”, on es garanteix que el candidat assolirà el nivell mínim demanat en el termini d’un any.

Des del sindicat EPA consideren que això suposa un “greuge comparatiu” pel que fa a la resta de treballadors del consistori i alerten que aquestes bases poden derivar en la contractació d’empleats que no compleixen un requisit “obligatori i imprescindible” per treballar a l’administració pública catalana. Per la seva banda, els Serveis Jurídics de l’Ajuntament ja han notificat al sindicat la denegació de la suspensió del procés selectiu, però encara no s’han pronunciat sobre el recurs.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram