El ple de l’Ajuntament ha rebutjat una moció presentada per ICV-EUiA que demanava la dimisió de Xavier Garcia Albiol com a alcalde mentre duri el procés judicial que ha obert l’Audiència de Barcelona amb motiu dels fulletons en els que es vinculava als gitanos romanesos amb la delinqüència.

La moció hagués estat aprovada gràcies al suport d’ICV-EUiA i el PSC i l’abstenció de CiU, però l’absència per malaltia d’una regidora ecosocialista va provocar un empat a 11 vots que Albiol va resoldre amb el vot de qualitat decantant la balança al seu favor.

Tot i que aquesta iniciativa no va prosperar, el president del grup municipal d’ICV-EUiA, Carles Sagués, ha anunciat que la proposta es tornarà a tractar durant el ple d’octubre quan tots els edils estiguin, a priori, a la sala.

Durant el debat al ple el que es va poder extreure és una possible unió entre els tres grups de l’oposició que podria derivar en una moció de censura cap a l’alcalde Albiol, ja que aquest està governant en minoria.

A més, el convergent Ferran Falcó va preguntar als altres grups municipals si el que voldrien seria un altre alcalde popular o formar un govern alternatiu. Tot i que Ferran Falcó va assegurar que entrar a governar en aquests moments seria bastant difícil, el líder convergent té clar que “l’alternativa és possible”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram