La Generalitat de Catalunya s’ha compromès a pagar una part del deute que té amb l’Ajuntament de Badalona corresponent a l’Escola de Música de la ciutat. L’acord estableix que el govern pagarà 205.000 euros abans de finals de setembre, quantitat que correspon a la subvenció del curs 2010-2011.

Amb aquest anunci, els 88 treballadors del Patronat de la Música poden respirar una mica més tranquils ja que la injecció econòmica permetrà al consistori pagar les nòmines del mes d’agost que encara estaven pendents i dóna una nova oportunitat a la continuïtat del Conservatori.

Des del comitè d’empresa de l’organisme municipal que gestiona el Conservatori i l’Escola es mostren “més tranquils” ja que esperen rebre el sou en pocs dies.

Encara que la Generalitat pagarà la subvenció del curs 2010-2011 encara queda pendent la del curs passat. Primer, s’haurà de firmar un conveni que preveu l’aportació de 550.000 euros pel funcionament del Patronat ja que, tot i que el curs va finalitzar el passat mes de juny, el conveni segueix sense firmar-se.

Precisament aquest és l’objectiu principal del consistori, que la signatura es faci d’immediat per evitar que es produeixin nous retards en el pagament.

De fet, l’Ajuntament havia fet anteriorment esforços perquè els treballadors cobressin els seus sous. “L’Ajuntament ha fet sempre la seva aportació econòmica i inclús ha destinat més del que tocava per fer front a les despeses, per exemple, per pagar les nòmines del mes de juliol”, explica el Regidor d’Educació, Juan Fernández.

De cara a l’inici de curs, Fernández assegura que “instarà a la Generalitat perquè pugui formalitzar-se el conveni abans de desembre”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram