Un dels habitatges afectats pel Pla Especial de Reforma Interior (PERI) de la Ciutat Vella. Foto: Plataforma Salvem La Ciutat Vella

Pas de gegant per a la preservació de la Ciutat Vella. L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha iniciat la modificació del pla de reforma del nucli antic del municipi per donar resposta a les demandes veïnals, que reclamaven l’aturada dels enderrocs previstos i que no es perdés l’essència del barri en favor d’una proposta que qualificaven d’especulativa.

En una reunió celebrada aquest dimecres, el consistori va informar els representants de la Plataforma Salvem La Ciutat Vella la seva intenció d’accedir a algunes de les reclamacions que havia fet arribar l’entitat veïnal respecte a l’execució de la segona fase del Pla Especial de Reforma Interior (PERI), un projecte urbanístic que es remunta a principis del 2000 amb l’objectiu de dinamitzar el nucli antic de la ciutat i posar fre al seu deteriorament.

Entre les modificacions que inclourà el govern municipal destaca la reducció de l’alçada de l’edifici en construcció a la rambla Sant Sebastià, que passarà a ser de sis plantes en comptes de les catorze planificades. Un altre dels canvis substancials que inclourà el projecte consistirà a refer els blocs afectats pel PERI situats a la plaça de la Vila per a emplaçar-hi equipaments públics.

Pel que fa a les pèrdues en l’aprofitament urbanístic que comportaran aquestes modificacions, el consistori reconeix que la densitat del nucli antic de Santa Coloma no permet reubicar dins del barri aquestes promocions i buscarà compensar els inversors del projecte amb espais en altres zones del municipi.

PETITA VICTÒRIA
“Ara ens toca estudiar la proposta i valorar quina intervenció tenim en tot el procés, però hi ha hagut un canvi substancial de la situació”, celebra Antoni Sancho, un dels membres de Salvem La Ciutat Vella. Des de l’entitat veïnal veuen la decisió de l’Ajuntament com una petita victòria i assenyalen que continuaran lluitant perquè el pla de reforma inclogui també més zones verdes i per la pacificació del barri.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram