L’Alcalde Albiol ha explicat que instaurarà una nova regulació dels ajuts socials que donarà prioritat als ”veïns del municipi”.

L’alcalde imposarà un temps mínim de residència als immigrants per a poder aconseguir ajuda municipal. A més, exigirà tenir la targeta de residència i tota la documentació en regla, entre d’altres requisits.

Segons el batlle, a la seva arribada al municipi el nombre d’estrangers que rebien ajudes era del 40%. Ara, aquesta xifra ronda el 30%, el que per Albiol demostra que “estem tractant de posar una mica d’ordre”.

Badalona té un 15% d’immigració, una xifra assumible segons l’alcalde popular, però la problemàtica és que en quatre o cinc barris de la ciutat està per sobre del 30% i és un tipus d’immigració musulmana on “el factor cultural i de convivència és diferent”. Segons el batlle, a Badalona la primera comunitat estrangera és la marroquina, seguida de la pakistanesa i la xinesa, tres comunitats de persones “amb valors molt diferents”. Això sí, Albiol reconeix que “la immensa majoria de les persones, siguin de la nacionalitat que siguin, venen a integrar-se i a treballar”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram