Els efectius de la nova Unitat de Seguretat i Intervenció Ràpida (USIR) de la Policia Local de Santa Coloma. Foto: Àlex Recolons / ACN

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha anunciat la creació de la Unitat de Seguretat i Intervenció Ràpida (USIR) de la Policia Local, que estarà especialitzada en la prevenció i repressió de la delinqüència. Aquesta flamant secció està formada per un caporal i cinc agents amb flexibilitat horària per adaptar-se a les diferents necessitats i té l’objectiu de millorar la sensació de seguretat ciutadana al municipi, on en els últims mesos després del confinament s’han incrementat en un 3% els robatoris amb força.

“La seguretat ciutadana és tan important com qualsevol altra política social, perquè si els ciutadans no se senten segurs en el seu entorn immediat no els podem garantir els seus drets”, assenyalava l’alcaldessa Núria Parlon divendres en la presentació de la unitat, que va emmarcar la mesura dins l’esforç del consistori per millorar l’eficàcia i eficiència de la seva policia i que ha de culminar amb la incorporació de 153 nous agents abans del 2023.

AGRESSIÓ MORTAL I DROGUES
L’anunci d’aquesta nova unitat s’ha produït després que els Mossos d’Esquadra detinguessin tres persones per la mort d’un home dijous de matinada en una agressió al centre de Santa Coloma. Els arrestats -que s’havien refugiat en un local ocupat després dels fets- tenen 43, 53 i 65 anys i són de nacionalitat espanyola. També divendres passat es va desmantellar un important punt de venda de droga regentat per una mare i la seva filla, que van ser arrestades per tràfic d’estupefaents.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram