Efectius de la Unitat Militar d’Emergències de l’exèrcit espanyol desinfecten la residència Sant Adrià el passat març. Foto: Ajuntament

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha decidit tancar de manera cautelar la residència Sant Adrià de Sant Adrià de Besòs fins que es resolgui l’expedient sancionador obert contra la direcció del geriàtric. Aquest equipament ja va ser intervingut pel govern català a finals del mes de març després de constatar que catorze dels vint interns presentaven símptomes compatibles amb un contagi per coronavirus i que la meitat de la plantilla es trobava de baixa.

Segons argumenta Afers Socials, la Residència Sant Adrià -que compta amb 25 places, 20 de les quals de finançament públic- no compleix amb els requisits establerts per garantir els drets de les persones residents en el marc de la crisi sanitària, ni tampoc es capaç de garantir els drets dels treballadors contractats. Després de substituir els gestors del geriàtric i deixar en mans Consorci de Salut i Social de Catalunya el control de la situació assistencial i sanitària de la residència, el Servei d’Inspecció va obrir un expedient sancionador a la direcció dues infraccions greus i vuit de molt greus.

Les entitats responsables de la gestió tenen ara l’obligació de fer efectiu el tancament del centre en coordinació amb el departament, que ja ha començat a treballar en la reubicació i garantia de drets de les persones residents durant les properes setmanes. Primer s’oferirà a les famílies una alternativa en un altre centre privat, i en segona instància, se’ls oferirà una plaça pública.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram