Badalona s’ha afegit, per primera vegada, a la celebració del Dia Internacional dels Arxius oferint el passat cap de setmana una visita guiada que va permetre als visitants veure documents de més de quatre-cents anys que es guarden amb cura al Museu.

Es que van visitar el Museu de Badalona va poder apropar-se a documents empresarials, privats i familiars guardats des del segle XVII fins l’any 1945. I és que el Museu disposa de mil metres de documents i més de 6.000 caixes plenes de llibres i arxius antics.

Avui en dia el Museu està immers en un procés de digitalització però els documents originals tenen un altre format. Pergamins, paper, microfilm, fotografies, pel·lícules o diapositives permeten al Museu tenir un recull del passat de la ciutat.

Segons la responsable de l’arxiu del Museu de Badalona, Montserrat Carreras, “hi ha molta col·laboració ciutadana a l’hora de cedir la documentació que expliqui la història de la ciutat”. Per aquesta raó, l’objectiu principal d’aquesta trobada era demostrar-los la importància del manteniment dels arxius.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram