L’Ajuntament ha multat amb 2.110.000 euros als diferents implicats en el Cas Roma, una trama que explotava laboralment a 87 xinesos en un edifici industrial de vuit plantes situat al número 117 de l’Avinguda del Maresme, a Sant Roc.

A l’immoble hi havia dos tallers de confecció tèxtil i diversos habitacles on els treballadors vivien i dormien en condicions infrahumanes.

Després d’aquesta inspecció, es van obrir 20 expedients sancionadors a particulars que llogaven aquests espais i a tallers , que suposen una multa de 160.000 euros, així com uns altres 13 expedients més a la societat responsable de la finca, amb multes de 1.950.000 euros.

L’alcalde, Xavier Garcia Albiol, ha assegurat que espera que “aquesta multa exemplar faci abandonar a aquells que pretenen fer negoci explotant a persones, amb l’infrahabitatge i els tallers il·legals”. Albiol ha afegit que “volem enviar un missatge molt clar de que a Badalona s’ha acabat mirar cap a un altre costat mentre s’està explotant a persones, s’actua al marge de la legalitat i es practica la competència deslleial en relació a empreses que compleixen amb la normativa”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram