Treballadors d’una oficina dels serveis socials atenen amb mascareta els usuaris en una imatge d’arxiu. Foto: Blanca Blay / ACN

L’equip dels serveis socials de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs ha atés un total de 3.338 persones durant l’estat d’alarma decretat a causa de la pandèmia del coronavirus. Segons ha informat el consistori en un comunicat, els tècnics municipals van gestionar fins al passat 29 de maig les consultes i les peticions de tramitació de recursos i serveis de 1848 dones i 1490 homes i es van dur a terme fins a 2.327 intervencions, amb una mitjana diària de 120 trucades rebudes.

Un dels serveis que més ha crescut durant el confinament ha estat el d’àpats a domicili, que ha rebut 44 noves altes, elevant el total de veïns que han sol·licitat ajuda en 138 persones. La majoria de les incorporacions són ciutadans que no tenien el suport familiar com per valdre’s per si sols en una situació de quarantena com la viscuda. Pel que fa als ajuts per garantir l’accés a productes bàsics d’alimentació, l’Ajuntament encapçalat per Joan Callau ha destinat íntegrament la partida municipal de suport econòmic -prop de 56.500 euros- en 230 ajudes i 321 famílies s’han pogut beneficiar del Programa d’Aliments Solidaris.

La Generalitat de Catalunya també ha col·laborat amb el repartiment de gairebé mil targetes moneder per garantir l’alimentació dels infants, que alhora han tingut accés a 144 xecs proinfància de la Fundació La Caixa i a 115 targetes si formaven part d’algun dels Centres Oberts. Establiments privats com el restaurant El Pulpero han col·laborat oferint 1.328 menús, una mitjana de 30 àpats diaris.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram