Davant els posicionaments del PP pel que fa als Casals de Joves, la retirada al Consell de la Joventut de Badalona (CJBDN) de la gestió de les barres de bar en els concerts de les festes, la finalització de programes com el Km 0 i els Patis Oberts a Badalona Sud, o la pressió que reben els joves a l’espai públic, els ecosocialistes han demanat al govern municipal que faci públic en un Ple extraordinàri un Pla en el que “expliqui les seves propostes i objectius” en matèria de joventut.

Al passat Ple Municipal es va aprovar una moció en defensa del pressupost de joventut, dels Casals i dels convenis amb les entitats, que el govern municipal ja ha anunciat que no respectarà. Per a Carles Sagués, president d’ICV-EUiA, “es tracta d’un menyspreu a la representativitat ciutadana i al sistema democràtic que cal denunciar”.

La tasca social que realitzen les entitats és fonamental des del punt de vista educatiu i de foment de la convivència. “La irresponsabilitat del PP escanyant les entitats és total, no només les pot portar a la desaparició, sinó que deixarà a centenars de joves sense uns serveis cada cop més imprescindibles”, explica Sagués.

Els ecosocialistes mantenen que “el govern del PP, en un any, ha eliminat per complert la política de joventut a la ciutat i no ha presentat cap alternativa sobre on volen dirigir-se en aquest aspecte, és per això que per situar la política de joventut en el lloc que es mereix és necessària la celebració d’un Ple extraordinari per demanar explicacions al govern de la ciutat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram