Foto: Rebel·lió o Extinció Gramenet

El grup municipal d’ERC a Santa Coloma de Gramenet ha tornat a posar sobre la taula el projecte de naturalització del parc de Can Zam. Amb motiu de la celebració del dia mundial del medi ambient, els republicans han presentat tota una bateria de propostes que servirien no només per suplir els “grans dèficits” que arrossega la ciutat en matèria de protecció de la natura i dels espais verds, sinó també per poder facilitar el desconfinament dels veïns i el manteniment de la distància de seguretat.

Entre les diferents iniciatives que planteja la formació destaca la mesura de convertir el solar de Can Zam en un “gran prat naturalitzat”. Aquesta proposta seria de caràcter provisional i hauria d’aplicar-se de manera poc invasiva mentre l’Ajuntament de Santa Coloma i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) enllesteixen el reclamat projecte que ha de convertir l’espai en una gran zona verda. El passat maig, el govern encapçalat per Núria Parlon ja va fer un primer pas en aquesta línia amb la decisió de retirar les tanques i reobrir els accessos a la zona tancada del parc.

Els republicans també demanen compromís al consistori per la posada en marxa dels barris de vianants i l’insta a defugir de la “temporalitat” i a consolidar els trams ja implementats. En aquest sentit, des de l’Ajuntament ja s’ha apostat per tallar el trànsit de fins a 25 carrers del municipi, una mesura que alliberarà un total de 36.000 metres quadrats que seran exclusius per a la circulació a peu i en bicicleta dels vianants.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram