La grua que preocupa els veïns. ICV-EUiA

La notícia va generar alarma la setmana passada al Vendrell, però segons el grup municipal d’ICV-EUiA de Badalona “s’hauria pogut situar a Badalona”. El juliol passat, a instàncies dels veïns del carrer Marconi, a Llefià, el president dels ecosocialistes badalonins, Carles Sagués, va denunciar que els veïns “suporten l’angoixa de patir un accident”. El president del grup municipal d’ICV-EUiA va enviar una carta a l’alcalde de Badalona, Jordi Serra, en què li explicava la situació que patien els veïns i les moltes vegades que havien hagut de trucar als Mossos d’Esquadra i als Bombers.

Ara, Carles Sagués veu amb “indignació” que l’accident succeït al Vendrell es pot repetir a Badalona: “Es pot entendre aquesta falta d’actuació del govern?”, es pregunta Sagués, qui també es qüestiona si “s’actuarà quan s’hagi de lamentar un accident greu”.

Carles Sagués havia demanat a la carta enviada el juliol passat a l’alcalde que l’Ajuntament es declarés responsable subsidiari per resoldre aquest problema, però no van obtenir cap resposta per part del consistori. En aquest sentit, segons els ecosocialistes les Ordenances Metropolitanes d’Edificació obliguen l’actuació de l’Ajuntament, tant pel fet que l’obra havia quedat inacabada com per poder retirar la grua.

Segons fonts de la formació, al grup municipal d’ICV-EUiA ja s’han adreçat veïns de la zona per demanar-los “quina va ser la resposta de l’Ajuntament” i sol·licitant que cadascú assumeixi les responsabilitats que els pertoquen.

EL CAS DEL VENDRELL

Els Bombers de la Generalitat van haver de desallotjar el passat 16 de novembre a una quarantena depersones després que una grua de la construcció caigués i es recolzés sobre dos edificis al Vendrell.

La grua de 30 metres va caure passades les deu de la nit, probablement a causa del fort vent, i va quedar reposant entre dos edificis sense provocar ferits. Els Bombers van revisar els danys causats com a conseqüència de la caiguda de la grua i la van assegurar fins l’arribada d’una altra grua de gran tonatge que pogués treure la part que va quedar recolzada a sobre de la resta d’edificis.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram