Els bombers desinfecten la residència Matacàs. Foto: Aj. de Sant Adrià

Situació límit a la residència Matacàs de Sant Adrià de Besòs. Segons ha confirmat l’Ajuntament, aproximadament 60 persones haurien mort al geriàtric des de l’inici de la pandèmia del coronavirus. Això suposa que gairebé una tercera part dels usuaris haurien perdut la vida en últims dos mesos.

Diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat ja van acudir la setmana passada al centre per realitzar tasques de desinfecció i sectorització, tal com també van fer setmanes abans els efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME) de l’exèrcit espanyol. Des del consistori apunten que a l’equipament només hi queden uns 90 interns, la meitat del total. També hi ha una desena de residents que es troben en un dels hotels medicalitzats, després de donar negatiu a les proves de detecció de la malaltia, i un altre grup d’usuaris que està sent atès en centres sociosanitaris propers.

L’Ajuntament -tal com ja va demanar fa dues setmanes l’alcalde Joan Callau- confia que es materialitzi la intervenció del geriàtric per part del govern català per estabilitzar la situació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram