Ferran Falcó

Des del passat mes de desembre la línia d’autobús BD7, ha doblat la seva freqüència de pas, dei-xant amb la meitat del servei als veïns de la façana marítima de Badalona.

Sent aquest tema un motiu rellevant, el president del grup municipal de Convergència i Unió, Ferran Falcó, ha anunciat la presentació en el proper ple una moció que insta el govern municipal a exigir a l’Àrea Me-tropolitana de Barcelona que en el termini d’un mes es restitueixi la freqüència de pas dels autobusos de la línia BD7, que dóna servei als veïns tant de la façana marítima com dels barris del Progrés i La Mora.

Aquesta línia va passar, el mes de desembre, de tenir una freqüència de pas de 20 minuts a tenir-ne una de pràcticament el doble, quedant en aproximadament 35 minuts. Això vol dir, a efectes pràctics, una reducció del servei a pràcticament la meitat del que hi havia fins llavors, en una zona que només compta amb aquesta línia d’autobús urbà.

LA PETICIÓ CONVERGENT

CiU demana al govern “que defensi amb fermesa els interessos dels veïns d’una zona mancada de serveis públics, que han vist com se’ls reduïa notablement el del transport”. Per a Falcó, “l’Ajuntament ha de liderar les gestions davant l’Àrea Metropolitana de Barcelona perquè es recuperi la freqüència de pas i s’acabi amb el greuge que pateixen els veïns, cosa que no s’ha fet fins ara”. De moment, la darrera gestió del govern és una carta adreçada a l’AMB, en què l’informa de les queixes veïnals.

CiU es manifesta favorable a les peticions dels veïns i ha anunciat que si la moció no aconsegueix que es recuperi el servei en un mes, portarà la qüestió davant els òrgans de govern de l’AMB i, si cal, davant el Parlament de Catalunya.

Falcó, però, confia “que les gestions que faci el govern municipal a instàncies del Ple donin resultats en un termini no superior a un mes”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram