Una treballadora dels serveis socials classifica aliments. Foto: Anna Berga / ACN

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha impulsat una prestació social de 400 euros per als veïns i veïnes que estiguin patint un retard en el cobrament de les ajudes d’atur vinculades a algun expedient de regulació d’ocupació, ja sigui temporal o permanent. A més a més d’aquest suport econòmic municipal, la Xarxa Solidària de Gramenet també s’està bolcant amb les famílies en risc d’exclusió social i ja ha repartit gairebé noranta cistelles d’aliments i productes d’higiene per garantir l’accés d’aquests ciutadans als béns de primera necessitat.

La iniciativa del consistori respon al colpase del Servei d’Ocupació per l’allau d’expedients de regulació presentats per les empreses per suspendre els contractes de treball mentre s’allargui el confinament, que afecta a un total de 4 milions de persones. La impossibilitat per fer arribar les prestacions per desocupació a tots els ciutadans afectats en la primera data prevista ha portat l’Ajuntament a concedir una prestació de 400 euros a tots aquells veïns inclosos en un ERTO o un ERO que no hagin ingressat les ajudes per atur. Aquests diners seran reintegrables en dos terminis posteriors al cobrament de la prestació per desocupació.

També per pal·liar els efectes de la crisi i garantir l’accés a productes de primera necessitat, la Xarxa Solidària Gramenet ha repartit gairebé 90 cistelles a famílies vulnerables que han perdut o vist reduïda la seva font d’ingressos. Des de l’entitat denuncien la situació d’emergència alimentària i demanen mesures al consistori.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram