Durant l’acte de presentació

Els dies 26, 27, 28 i 29 d’abril, Badalona celebrarà la vuitena edició del festival romà, la Magna Celebratio, on els visitants podran participar de forma activa en la vida dels antics ciutadans de la Badalona romana.

A més de les tradicionals jornades de cuina romana i visites guiades als tresors romans amagats del centre històric de la ciutat s’hi afegeixen espectacles que traslladaran als assistents a la política de fa 2.000 anys recreant el Senat romà.

Els visitants podran gaudir de diversos tallers, activitats familiars i exhibicions de tota mena d’oficis pensades per apropar als ciutadans a l’època romana.

El consistori també ha programat diverses conferències entre les que es troba Les tauletes de Vindolanda (Regne Unit), un tresor únic al descobert, a càrrec d’Albert Angles-Minguell, col·laborador de les excavacions d’aquest jaciment que va ser un campament militar, o El territorium de Baetulo de la que s’encarregarà l’arqueòloga Esther Gurri.

La regidora de l’Àrea de Cultura i Ciutadania de l’Ajuntament, Montserrat Salgado, va explicar, durant la presentació del programa, que “les dificultats econòmiques del moment no han impedit que Badalona tingui una Magna de qualitat i, fins i tot, de dimensions superiors a la dels altres anys”. L’exemple, segons la regidora, és que enguany “el festival romà s’inicia un dia abans i ocupa nous espais com el Teatre Principal” on es farà l’espectacle Senatus. El senat de Roma.

Per la seva banda el director del Museu de Badalona, Joan Mayné, va destacar la consolidació de la Magna Celebratio com a festival romà de referència a Catalunya com demostra la presència, aquest any, d’altres museus del país”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram