És del tot inadmissible que es pretengui reduir de cop el 50% del pressupost de Badalona Comunicació. Es lògic i legítim que en un entorn histèric de retallades governamentals, a tort i dret, els mitjans públics necessitin –també– ser redimensionats. Però la mesura que planteja l’alcalde Albiol pràcticament desmantella una estructura pública de comunicació local en una ciutat, recorde-m’ho, que esdevé el tercer municipi de Catalunya. Casos encara més flagrants, com el que pateix l’Hospitalet de Llobregat al decidir tancar la televisió i la ràdio municipals, no expliquen ni excusen una acció que es pretén portar a terme a Badalona.

S’equivoca l’alcalde Albiol amb una mesura tan dràstica, dramàtica i sorprenent donat que ningú esperava un càstig tan server, i a més sense donar temps a pair o madurar alternatives o solucions de consens. Però un polític tant experimentat i hàbil amb l’ús dels mitjans de comunicació, com ho és Albiol, sap que s’ha acabat el cicle electoral i que, ara per ara, ja no necessita tant els focus mediàtics. Sap que disposa de marge i temps suficient com per reconstruir el que ara es destrueix. Però s’equivoca en el fons i en les formes i aquest és un d’aquells errors, de pes, que li pot costar molt car en un futur immediat.

La defensa d’una estructura de comunicació local –dimensionada per descomptat– forma part de la tasca d’un govern municipal. Les virtuts i els resultat de fer-ho són prou conegudes. Les conseqüències de no fer-ho, encara no les coneixem i les haurem de contemplar en els propers mesos. Malauradament per la ciutadania badalonina.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram