Més de 1.300 persones visiten les biblioteques cada dia. Foto: Ajuntament

Les quatre biblioteques de Santa Coloma reben, cada any, més de 350.000 visites, segons dades de l’Ajuntament. A més, les 1.500 propostes culturals que ofereixen anualment aquests equipaments superen, en total, els 45.000 assistents.

Cada dia, més de 1.300 persones visiten les biblioteques Central, Can Peixauet, Singuerlín – Salvador Cabré i Fondo. Segons el consistori, l’èxit d’assistència de totes quatre no es deu només al fons documental amb què compten, sinó també al seu “creixent dinamisme”, que queda reflectit en el nombre d’activitats que organitzen.

Entre les iniciatives més destacades que es duen a terme a les biblioteques hi ha els anomenats bibliolabs, unes plataformes participatives pensades per fomentar la creativitat i el coneixement a través de l’experimentació. Un objectiu similar és el que persegueixen els laboratoris de lectura, unes propostes familiars que parteixen de llibres i contes per incentivar la creativitat, i que formen part del programa d’aquesta tardor. A banda, cada biblioteca compta amb accions i programes específics que esdevenen un tret diferencial de l’equipament. En aquest sentit, destaca la secció de llibres de youtubers i influencers que hi ha a Can Peixauet.

Un altre aspecte positiu que destaca l’Ajuntament és que cada colomenc té una biblioteca a menys de 15 minuts de casa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram