Sembla mentida com l’independentisme, a voltes tan orgullós i que es vanta de tenir la força de la raó (que la té), ensopegui amb la mateixa pedra una vegada rere l’altra. Quantes vegades haurem de repetir que l’Estat, i tots els seus esbirros no necessàriament controlats directament per aquest, faran servir absolutament tot el que tenen al seu abast per fer descarrilar, desestabilitzar i desmoralitzar el procés sobiranista?

Però a veure, de veritat que algú ho posa encara en dubte això? Només des d’aquesta perspectiva s’entén la nova enquesta de Gesop per a El Periódico sobre les eleccions plebiscitàries del proper 27 de setembre, on Ciudadanos s’erigeix com la nova esperança prefabricada i fictícia de l’unionisme/federalisme, un cop sembla que Podemos ha tocat sostre, per fer front a l’independentisme català. Avui les declaracions d’alguns tertulians són l’exemple de la derrota i de la paüra tan habitual entre cert sobiranisme de ciri.

Efectivament, en comptes de denunciar la sospitosa inflada ‘ciutadanesca’ en l’enquesta opten per carregar contra ERC -que sempre és més fàcil- per haver rebutjat la ditxosa llista del President, sense parar a pensar que si veritablement hi ha un cert relaxament en les files del sobiranisme, que hi és però sense dramatitzar-lo, és precisament a causa d’aquests debats estèrils i interminables que la gent vol oblidar com sigui. Per no parlar de la poca concreció que alguns mostren cada dia des del faristol del Govern que sense dubte encara fatiguen més. Quicoooo, engega el motor ja, hòstia! A cada manipulació unionista, surt la clàssica imatge de la derrota catalana que ens porta al ridícul i acaba en l’equivocació d’anàlisi.

No podem tornar al tedi de discutir qui té més raó amb el tema de les llistes, perquè al final se’ns escaparan tots els vots, tant a CiU com a ERC. Que no ho veieu?! Fer-nos creure a nosaltres mateixos que el sobiranisme està desinflat, mentre els Cunís i els Carols de torn es barregen amb la merda per barrejar-nos-hi també a nosaltres, és de perdedors i irresponsables. Perquè aquest presumpte desinflament tan buscat, en realitat ningú el pot confirmar ni molt menys una enquesta feta des del diari abanderat de la tercera via.

Aquesta percepció és una pura invenció (des) informativa. Els titulars del diari són infames, la cuina que fan de l’enquesta és vomitiva, i avui els tertulians de la Catalunya llimac xalaran com a bèsties i el sobiranisme s’autoflagel·larà cercant enemics a les mateixes files. Tot en ordre dins la Catalunya acomplexada i petita. Per això serveixen aquestes enquestes.