L’Ajuntament vol combatre la inseguretat ciutadana. Foto: Arxiu

Un dels municipis del Maresme que més ha patit les darreres onades de robatoris ha estat Premià de Dalt. Precisament, buscant solucions preventives per evitar robatoris, l’Ajuntament ha volgut recuperar la figura del sereno i fer front així a la creixent percepció d’inseguretat al municipi.

Els serenos eren vigilants nocturns que rondaven de nit per les poblacions. I això serà exactament el que hauran de fer les 12 persones escollides, que es coordinaran amb la Policia Local.

A partir del 28 de gener, dividits per diferents zones, aquests vigilants reforçaran la vigilància i combatran l’incivisme i els actes vandàlics, que també preocupen a Premià.

PRIORITAT DEL GOVERN
L’aposta pels vigilants nocturns és una de les noves mesures incloses en els pressupostos per a aquest exercici, amb l’objectiu d’incidir en la seguretat ciutadana.

Premià de Dalt dedica 103,53 euros per habitant en matèria de seguretat ciutadana, una quantitat molt superior a la mitjana de Catalunya, que se situa als 62,34 euros per habitant.

En aquest sentit, des de fa mesos han augmentat els controls policials a punts estratègics del municipi i s’han instal·lat una vintena de càmeres lectores de matrícules.

Són només alguns dels exemples que ha seguit el govern per tal d’evitar la proliferació de més actes delictius.