La façana de l’Ajuntament de Vilassar de Dalt amb una pancarta en favor a la llibertat dels presos polítics. Foto: Aj de Vilassar de Dalt

Una jutgessa de Mataró ha instat a investigar l’alcaldessa de Vilassar de Dalt, Carola Llauró (Ara Vilassar), per un possible delicte de malversació de fons. El cas es remunta al juny del passat 2019, quan es va substituir una pancarta en favor a la llibertat dels presos polítics que penjava del balcó de l’Ajuntament per una de nova quan aquesta va ser feta malbé per tres individus. Pels mateixos fets, la magistrada també demana investigar el predecessor de Llauró al capdavant del consistori, Xavier Godàs (ERC).

Segons informa El Periódico de Catalunya, Llauró i Godàs podrien haver incorregut en un delicte de malversació de fons públics per haver assumit el cost de la nova pancarta. Precisament, la causa oberta per un delicte de danys lleus contra els tres veïns de Vilassar de Dalt que van fer malbé el cartell mentre provaven de despenjar-lo de la façana del consistori durant la matinada del 28 de juny del 2019 va ser el que va fer sospitar la fiscalia que els dos polítics podrien haver sufragat la reposició amb diners de l’Ajuntament.

Després de ser alertada per Ministeri Públic, la magistrada recull aquesta possible implicació de l’alcaldessa i l’exalcalde en la sentència on absolt els tres individus denunciats per danyar la pancarta. La jutgessa demana ara que s’investigui qui va pagar el cartell fet malbé que penjava del balcó de l’Ajuntament i d’on van sortir els diners per reemplaçar-lo per un de nou. Tanmateix, la sentència encara no és ferma -es pot recórrer a l’Audiència Provincial de Barcelona- de manera que encara no hi ha cap causa oberta contra Llauró ni Godàs.