Un treballador d’una empresa de manteniment de parcs i jardins en una imatge d’arxiu. Foto: Norma Vidal / ACN

La Fundació Viver de Bell-lloc serà l’encarregada de realitzar les tasques de manteniment de l’arbrat públic de Vilassar de Mar. Aquesta entitat social -que treballa per la inclusió laboral de les persones amb trastorns mentals- ha estat la guanyadora del concurs públic que va dur a terme l’Ajuntament per aquest servei, que inclou principalment la poda en èpoques d’expansió vegetativa i les podes seguretat.

Segons apunta el consistori en un comunicat, la fundació guanyadora del concurs haurà de fer-se càrrec dels més de 4.600 exemplars que conformen l’arbrat públic del municipi, controlant el creixement dels arbres i els arbustos que hi ha repartits pels carrers, les places, els jardins, els parcs i diversos equipaments de la població. L’entitat també s’encarregarà del manteniment i l’eliminació de la vegetació espontània dels escocells dels arbres, que a Vilassar només es pot realitzar amb un sistema manual, ja que està prohibit l’ús d’herbicides que continguin substàncies com el glifosat.

Aquestes tasques també inclouen la vigilància dels exemplars per detectar l’aparició de plagues o per identificar els possibles desperfectes provocats per fenòmens meteorològics com el pas de temporals o altres incidències.

La Fundació Viver de Bell-lloc té l’objectiu de promoure la creació de llocs de treball per al col·lectiu de persones amb trastorns mentals i compta amb una gran experiència en serveis de jardineria i manteniment de zones verdes.