Manifestació en contra de l’assalt al centre de menors. Foto: ACN / Àlex Recolons

Un grup de veïns del Masnou s’ha organitzat per exigir accions concretes per evitar episodis xenòfobs i violents al municipi. Quatre mesos després de l’assalt al centre de menors del municipi per part d’un grup d’ultres, aquest col·lectiu anomenat Masnou 1 sol poble reclama al govern local “solucions” per facilitar la integració de les persones nouvingudes que arriben al municipi, tal com recull l’ACN.

En un manifest, l’entitat veïnal critica la “inacció” dels agents de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra amb les persones que van atacar el centre de menors el 4 de juliol, mentre que van mostrar, segons ells, una “actitud hostil” vers la gent que intentava protegir els menors. En aquell episodi de violència van resultar ferits quatre menors i un Mosso.

El col·lectiu Masnou 1 sol poble considera que “l’exercici d’integració” del govern municipal i de l’alcalde Jaume Oliveras “és molt revisable”. L’entitat critica que no s’informi la ciutadania sobre els canvis que comporta l’arribada d’aquests joves pel que fa a la convivència.

A més, l’entitat lamenta que la Generalitat “tampoc acabi d’assolir criteris d’humanització de les persones acollides” i retreu al Govern que no s’exerceixi una tutela real que vagi “més enllà de cobrir les necessitats bàsiques de la vida diària”.

Per altra banda, el col·lectiu recorda que durant els fets del 4 de juliol es va detenir una persona que defensava els joves i posteriorment també se’n va detenir una altra, les quals estan acusades “d’actes que no van cometre”. “Exigim la posada en marxa de diferents mesures i accions per evitar noves ràtzies”, conclouen.