La brutícia d’un terreny abandonat atrau les rates al barri. Foto: Ocata Activa

L’entitat Ocata Activa està farta de denunciar l’estat ruïnós d’alguns espais públics del barri. L’última denúncia ha estat a partir de la presència de rates en un solar abandonat a l’avinguda Joan Maragall, una problemàtica que arrosseguen des del febrer.

El terreny és propietat d’una immobiliària vinculada al Banc Santander. L’Ajuntament va obrir al maig un primer expedient contra l’empresa, que va provocar la neteja de l’espai a l’agost.

Però després de tres mesos, les rates han tornat al barri. Des de l’Ajuntament asseguren que ja s’ha obert un nou expedient i que el govern municipal ha firmat un decret per demanar expressament a l’empresa que es faci càrrec de l’assumpte.

Els membres d’Ocata Activa assenyalen, però, que esperen que no passi com l’última vegada que es va trigar “prop de sis mesos” a executar les obres de neteja. L’Ajuntament recorda que, en tractar-se d’un terreny privat, “no es pot actuar si no hi ha ordre judicial” i afegeix que als espais públics ja s’estan duent a terme diversos controls de plagues. No obstant això, l’entitat considera que aquestes actuacions no s’estan publicitant com cal.

LA PUNTA DE L’ICEBERG
Des d’Ocata Activa manifesten que aquests animals són només la punta de l’iceberg i asseguren que van demanar un pla de xoc d’inversions per “dignificar un barri que s’està degradant”. L’Ajuntament contradiu que des de mitjans d’octubre es realitzen diverses actuacions a Ocata, com reparacions del mobiliari urbà i enllumenat públic, reparacions de voreres, millores en la senyalització viària i altres treballs.