Imatge de l’estat de l’interior de la masia de Can Malet. Foto: Aj.

El desallotjament de la masia de Can Malet de Premià de Mar va acabar amb tres persones detingudes per robatori. L’operació policial -que va comptar amb efectius del cos municipal i dels Mossos d’Esquadra- va tenir lloc per ordre d’alcaldia el passat 23 de març en aquesta antiga construcció, que estava ocupada per un total de tretze persones que vivien en unes condicions greus d’insalubritat.

Segons apunta el consistori en un comunicat, la masia desallotjada no complia amb les “mínimes condicions de salubritat ni de seguretat” i els inquilins que hi residien no tenien accés a electricitat ni tampoc aigua potable. Aquesta situació va ser la que va propiciar l’actuació, que es va dur a terme en compliment d’un decret d’alcaldia i després de valorar els informes previs de la Policia Local i del departament de Serveis Territorials. En unes imatges facilitades pel govern municipal es pot comprovar les greus condicions en la qual es trobaven algunes de les habitacions de l’allotjament.

Les tretze persones que es trobaven a la masia en el moment del desallotjament van ser redirigides als Serveis Socials municipals per rebre orientació i suport després d’haver d’abandonar la que fins ara havia estat la seva residència. Tres dels residents, però, van ser detinguts com a presumptes autors de diversos robatoris en el municipi. Pel que fa al risc d’una possible reocupació de la masia, els propietaris s’han compromès a clausurar-la i a contractar seguretat privada.