L’alcalde de Teià, Andreu Bosch, reunit amb els Mossos. Foto: Ajuntament

Teià es va unir el passat 21 de març a la moció per la reforma del Codi Penal. Els darrers robatoris a domicilis particulars han disparat la sensació d’inseguretat entre els veïns. Ara, l’Ajuntament de Teià demanarà canviar la llei per endurir les penes i castigar més durament la reincidència en aquest tipus de delictes.

D’aquesta manera, Teià s’adhereix a la moció del Consell Comarcal del Maresme i l’Associació Catalana de Municipis per a crear un front unitari respecte aquesta matèria.

La moció, que es va aprovar per unanimitat en el Ple municipal, planteja una sèrie d’accions per reduir els robatoris a domicilis. Algunes propostes que es fan són augmentar les actuacions policials, la instal·lació de lectors de matrícules als accessos dels municipis afectats o crear una borsa comuna d’agents de Policia Local per a tots els municipis. D’altra banda, la moció denuncia que els recursos per combatre els crims són clarament insuficients. Així, reclamen al govern espanyol que desbloquegi més de 800 milions d’euros destinats a la millora de recursos materials i humans del cos dels Mossos d’Esquadra.

Igualment, el plat fort de la proposta és l’esmentada reforma del Codi Penal, que es transmetria al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats i plantejaria unes penes més contundents pels robatoris.

Des de l’Ajuntament es denuncia l’alarma social derivada d’aquest tipus de delictes i reclamen més protecció als municipis del Maresme.