El conveni es va signar el 19 de novembre de 2018. Foto: Arxiu

El conveni que va signar l’Ajuntament amb la Fundació Hàbitat 3 Tercer Sector Social ha donat el seu primer fruit. “Ha costat molt aconseguir la primera signatura”, explica Benet Oliva, regidor de Promoció Econòmica, que també argumenta que fins que no estigui tot llest no volen revelar la ubicació de l’habitatge.

I és que un any i escaig després de la signatura, s’ha aconseguit la cessió del primer habitatge privat destinat a lloguer social. A més, Oliva assegura que estan expectants d’una nova cessió.

L’Ajuntament i Hàbitat 3 van posar en marxa aquesta campanya per impulsar la cessió d’habitatges buits i poder-los destinar a la inclusió social de famílies en situació desfavorable. El programa va adreçat a tots aquells propietaris que tinguin habitatges buits.

DRET A UN HABITATGE DIGNE
La tasca d’Hàbitat 3 és cercar i obtenir habitatges de lloguer a preus per sota del mercat. A partir d’aleshores, i en cas que sigui necessari, es rehabilita l’habitatge per posar-lo a punt per al futur lloguer social i, a més, es garanteix el cobrament de la renda del lloguer pactada durant la vigència del contracte.

Aquesta iniciativa ofereix una solució a un dels principals problemes del municipi, ja que no hi ha prou espai que es pugui destinar a polítiques d’inclusió social.

LA PRIMERA PEDRA
Després de la cessió del primer habitatge, ara els Serveis Socials proposaran les persones que es beneficiaran del programa.

La Fundació va rebre el Premi d’Or dels Word Habitat Awards el 2019 com a millor iniciativa innovadora d’habitatge del món.