L’Ajuntament de Premià de Mar tornarà a exigir un contracte de lloguer o un títol de la propietat a les persones que vulguin empadronar-se al municipi. La nova mesura -impulsada per la Coordinadora d’Associacions Veïnals de Premià de Mar (COAV)- va ser aprovada dimecres en el ple municipal amb el suport del govern local -JxCat i PSC- i del grup de Ciutadans. La resta de formacions hi van votar en contra en considerar que és una “vulneració dels drets” dels més vulnerables.

Segons defensa la COAV i recull Ràdio Premià de Mar, la laxitud de la regulació havia provocat un “efecte crida”, provocant un increment en les ocupacions en els últims anys. Recordem que la nova normativa aprovada dimecres ja va ser revocada el 2018 a través d’una moció impulsada per l’entitat Premià Acull i que va comptar aleshores amb el vistiplau unànime del consistori.

Amb aquesta decisió, les persones internades en empadronar-se al municipi no en tindran prou amb viure-hi, sinó que hauran d’acreditar que ho fan de manera legal i que disposen d’un habitatge.