Moment de la revolta premianenca. Foto: Twitter (@FestaPremiaMar)

Premià de Mar va tornar a ser, com cada any, una vila pirata durant la setmana del 9 al 14 de juliol. El municipi va celebrar la seva Festa Major, en la qual els premianencs i les premianenques es posen les espardenyes per fer fora els pirates que han conquerit l’Ajuntament i recuperar tots els segrestats.

Les activitats van arrencar el 9 de juliol a la plaça de l’Ajuntament, amb la repicada de campanes i l’enlairada de coets. La pluja va deixar els més petits amb ganes de festa, ja que només es va poder fer el Seguici Infantil, però l’Eufòria Petita es va haver de suspendre.

Tot i això, la celebració no es va aturar: després del sopar popular, els veïns i veïnes van poder gaudir del tribut als Beatles, el seguici nocturn i l’Eufòria, l’espectacle nocturn de gralles, tabals, gegants i panderos a la plaça Nova.

L’escriptor Pep Bras va ser l’encarregat de fer el pregó de la festa el 10 de juliol, que va donar pas al desembarcament dels pirates a la platja de Llevant i el posterior saqueig de la ciutat i assalt de l’Ajuntament. La jornada va acabar amb els concerts pirates, a càrrec de les agrupacions Simbiosi i Roba Estesa.

El 12 de juliol es va recuperar la “batalla” entre premianencs i pirates, amb la revolta premianenca. El dia gran, però, va ser el 14 de juliol, que va començar amb la diada castellera i va acabar amb l’expulsió dels pirates del poble a la batalla final a la plaça dels Països Catalans, per després poder alliberar finalment l’Ajuntament.

Les festes es van tancar oficialment amb les havaneres i el gran castell de focs d’artifici a la platja de Llevant.