Els líders dels grups municipals durant l’ofrena floral de la Diada. Foto: Ajuntament

A Premià de Mar se li acaba el temps per aprovar els pressupostos. El govern de Junts per Catalunya (JxCat), en minoria amb 5 dels 21 regidors, ho veu com una necessitat i ja ha obert negociacions amb la resta de partits per tirar-ho endavant. L’alcalde, Miquel Àngel Méndez, assenyala a Línia Mar que preveuen aprovar aquests nous comptes al novembre, per no haver de treballar amb un pressupost prorrogat.

Tot i això, des d’ERC veuen improbable aprovar uns pressupostos si no s’amplia el govern per donar-li més estabilitat. “Alguna cosa s’ha de fer, perquè Premià s’ha de governar i ells no ho poden fer sols”, apunta el president del grup municipal republicà, Pep Ripollès.

El líder de l’oposició explica que ja van rebre una primera proposta de JxCat per formar govern, però ERC la va rebutjar perquè, segons Ripollès, els postconvergents no accepten que hi va haver un empat tècnic a les eleccions. Ara la pilota està al camp dels republicans i són aquests els que estan preparant una proposta per convèncer els cinc regidors que ara són al govern.

Qui fa més pressió perquè JxCat i ERC arribin a aquest acord és el PSC, el qual podria entrar a formar part d’un tripartit que donaria a l’Ajuntament l’estabilitat que busca (13 dels 21 regidors). “A l’hora de governar, pensem que les tres forces polítiques que donen més estabilitat són JxCAT, ERC i nosaltres”, assegura el portaveu dels socialistes, David Gutiérrez.

Però Ripollès deixa clar que ells encara no descarten un possible “pacte d’esquerres” (com es va intentar abans de la investidura amb el PSC, Crida Premianenca i En Comú Podem) i que veu molt difícil aprovar els pressupostos al novembre, ja que JxCat encara no els ha presentat cap proposta pressupostària.