L’exalcalde Miquel Àngel Méndez amb la resta de regidors del grup de JxCat. Foto: Aj. de Premià de Mar

Miquel Àngel Méndez va formalitzar aquest dimecres la seva renúncia com a alcalde de Premià de Mar. En un discurs al Ple municipal, el ja exbatlle va repassar la seva trajectòria de tres anys al capdavant del consistori i es va mostrar satisfet de la feina feta durant el seu govern. “Ha estat un gran honor. Me’n vaig molt tranquil, quan vull i amb el cap ben alt. Estic satisfet d’haver col·laborat en la millora del benestar de les persones”, assenyalava Méndez, que va apuntar que només es quedarà amb la part bona de l’experiència.

La notícia de la dimissió de l’alcalde saltava el 9 de desembre. El mateix Méndez era l’encarregat d’anunciar la decisió a través d’un vídeo, on apuntava com a principals motius de la seva renúncia la “manca de motivació i força moral” per afrontar la resta del mandat i la “increïblement complexa” situació política que viu el municipi i Catalunya en general.

La trajectòria de Méndez a l’alcaldia s’ha vist esquitxada per diverses polèmiques sobretot en els últims mesos. Les seves contundents declaracions després de l’atac a un grup de joves migrants que ocupaven un pis al municipi el passat juliol, on assegurava que no es tractava d’un atac racista, van aixecar molta polseguera al consistori. L’última gran polèmica protagonitzada pel batlle va ser la ratificació de l’enduriment del padró municipal, una mesura que va rebre crítiques de l’oposició i d’entitats.

L’encarregat de rellevar Méndez com a alcalde serà l’actual regidor d’Ensenyament, Joventut i Comunicació, Rafa Navarro.