Amb 7 regidors, ERC repeteix el resultat de l’anterior mandat. Foto: Ajuntament

Esquerra Republicana va obtenir el 26-M el mateix nombre de regidors que el 2015. Amb 7 regidors, va renovar la majoria absoluta i governarà de nou al municipi. Malgrat tot, hi ha una diferència considerable respecte de l’anterior mandat.

Després de 16 anys com a alcalde del municipi, Andreu Francisco va deixar pas a Marc Almendro com a nou líder d’ERC.

UN VOT INESPERAT
Per sorpresa, ERC va obtenir el vot d’Alternativa per Alella – CUP a la sessió d’investidura, un acte d’honestedat cap al govern, segons explica Almendro a Línia Mar.

El cap de llista republicà assegura que els últims quatre anys ha estat el partit amb qui han “compartit un percentatge més elevat de polítiques”.

Per altra banda, Almendro es mostra serè davant la majoria absoluta. “No l’entenem com un aval per fer el que vulguem, sinó com una responsabilitat per oferir diàleg a la resta de partits polítics”.

En aquesta línia, el nou alcalde pretén trobar complicitats més enllà d’AxA – CUP.

LA NOVA ERC D’ALELLA
La voluntat d’Esquerra en els quatre anys que venen és mantenir la continuïtat del projecte polític que arrossegava el partit en els mandats anteriors. “Volem ser garants del model de municipi que hem tingut fins ara”, explica.

A banda de Francisco, ERC ha volgut apostar per una renovació del grup municipal. De fet, només repeteixen 3 dels 7 regidors de l’anterior mandat.

Entre ells hi ha el nou alcalde, Marc Almendro, que va ser regidor des del 2011 fins al 2015 i es va incorporar de nou a l’equip de govern el 2018, com a primer tinent d’alcalde.

El resultat dels altres grups polítics el 26-M va deixar JxCat amb 2 regidors i Gent d’Alella, Ciutadans i PSC amb 1 regidor.