Imatge de la roda de premsa de dijous. Foto: Twitter @jordilic

Nou capítol en la lluita per convertir Can Sanpere en un espai públic. L’assemblea del centre social ha rebut un avís judicial que preveu el desallotjament de l’antiga fàbrica el 13 de gener. Les alarmes s’han disparat de nou i la Plataforma Can Sanpere 100% Públic insta l’Ajuntament a prendre mesures per frenar el desallotjament. La primera, negociar amb el propietari dels terrenys, la immobiliària Núñez i Navarro. “Estem esperant data per trobar-nos amb ells”, diu el regidor d’Urbanisme, Antoni Subirà. El temps juga a favor de l’empresa i l’amenaça del desallotjament obliga a organitzar-se a contrarellotge.

El govern municipal i la plataforma coincideixen a l’hora d’assenyalar com a solució la declaració de l’antiga fàbrica com a Bé Cultuiral d’Interès Local (BCIL). El 2014 el consistori ja va sol·licitar a la Generalitat inscriure Can Sanpere al Catàleg del Patrimoni Cultural Català, però la petició no va rebre resposta. Ara la plataforma reclama que la mesura es voti al Ple de desembre. L’executiu de Miquel Buch ho veu viable, sempre i quan abans d’aquella data hagi rebut l’informe patrimonial elaborat a través del Col·legi d’Arquitectes.

D’altra banda, la plataforma exigeix als grups municipals que manifestin per escrit el seu compromís amb la declaració de BCIL, en contra del desallotjament i a favor de l’expropiació del recinte Aquest últim punt va ser refrendat per una consulta popular celebrada el 2014. A més, també demanen al govern municipal que elabori un full de ruta que estableixi els passos a seguir per aconseguir aquests objectius, i tirar endavant la modificació del POUM per establir que els terrenys han de ser zona verda i acollir equipaments públics.

Paral·lelament, hi ha previstes mobilitzacions als barris, com la que dijous passat va recórrer el centre amb el lema Verd o gris?.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram