L’antic club nàutic de Cabrera de Mar, ara en runes. Foto: Jordi Pujolar / ACN

El club nàutic de Cabrera de Mar serà història el gener del 2021. La Direcció General de Costes ja ha notificat a l’Ajuntament que amb la tornada de les vacances de Nadal es procedirà a l’enderroc de l’antic edifici, que va quedar en desús el 2019, quan les autoritats van clausurar l’equipament perquè no complia un reglament vinculat a la Llei de costes. En concret, la norma prohibeix ocupar més de 300 metres quadrats de platja i el club nàutic en té més de 3.000, deu vegades més.

“Era un compromís que per fi es farà realitat i ens alliberarà d’un edifici en runes”, celebra en declaracions a l’ACN l’alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir, que apunta que des de fa prop de dos anys l’espai s’ha convertit en un edifici fantasma. El batlle remarca que es tracta d’una bona notícia, ja que la demolició del club permetrà guanyar superfície de platja al municipi i assegura que l’objectiu del consistori és poder recuperar l’activitat de l’escola de vela per “mantenir la tradició nàutica” amb una instal·lació efímera durant la temporada de bany.

DEMOLICIÓ “DELICADA”
Segons ha informat el govern espanyol, l’enderrocament serà una actuació “delicada” a causa de l’existència d’amiant en la construcció i pel desconeixement sobre quin tipus de cimentació hi ha a l’edifici. La previsió inicial és que les obres s’allarguin tres mesos i que, si no hi ha imprevistos, tinguin un cost de 128.500 euros.

Cal recordar que el tancament del club nàutic es va ordenar a finals de 2018 i que des d’aleshores l’edifici ha estat abandonat i a la mercè del pas de diversos temporals, que han convertit en runes tota la façana marítima de l’espai.