El nou projecte començarà a partir del curs que ve. Foto: Ajuntament

A partir del curs que ve, Cabrera de Mar comptarà, per fi, amb un institut. De fet, l’actual escola Pla de l’Avellà es convertirà en el que es coneix com a escola-institut.

La Generalitat ha escollit aquest centre i 24 més per dotar-los d’una infraestructura que aculli tant el servei d’educació infantil primària com també el de secundària, una experiència que ja es desenvolupa en 28 espais d’arreu del territori.

En aquest sentit, el Departament d’Educació ha rebut amb bons ulls la proposta de l’Ajuntament de Cabrera, que ha estat una de les escollides d’entre 200 peticions.

A PARTIR DEL CURS VINENT
La implantació de la nova escola-institut serà gradual. Per aquest motiu, a partir del setembre de 2019, el centre oferirà la possibilitat d’estudiar primer d’ESO.

A més, malgrat que no ho serà al principi, s’espera que els alumnes de secundària acabin comptant amb espais propis.

REFORMA DE LA ZONA
Aquest nou projecte obliga l’ajuntament a dur a terme una remodelació urbanística de la zona. El consistori destinarà fins a 120.000 euros per a reformar la zona escolar així com per a habilitar la ubicació definitiva de l’edifici de l’institut, a tocar de la Rambla dels Vinyals.

En paraules del conseller d’Educació, “els projectes que donen continuïtat a les propostes pedagògiques i que potencien la convivència als centres, redueixen l’absentisme escolar”.