La platja d’Ocata, al Masnou, durant el primer dia de permís de sortida dels nens durant el confinament. Foto: ACN

Els ajuntaments del Baix Maresme han decidit obrir al públic les platges després que el govern espanyol permetés diumenge passat la sortida dels nens al carrer. Aquesta decisió de no mantenir tancades les platges i els passeigs pretén anar en consonància amb el desconfinament en fases que ahir va anunciar el president Pedro Sánchez en una compareixença i s’aplicarà amb algunes restriccions.

En alguns municipis com Premià de Mar, Vilassar de Mar o Cabrera de Mar s’ha optat per no restringir l’accés a les platges però, sí que s’apel·la a la responsabilitat de la ciutadania i es recomana als veïns que no hi vagin. “En aquests espais no es poden garantir les mesures de seguretat i els tres consistoris apel·len a la responsabilitat personal i al bon comportament dels ciutadans i recomanen que durant les sortides amb menors de 14 anys no s’utilitzi ni el passeig marítim ni la platja”, expliquen els tres consistoris en un comunicat conjunt.

Pel que fa al Masnou, malgrat les imatges de persones que podrien estar incomplint les recomanacions de distància social que van circular a través de les xarxes socials, lAjuntament assegura que la majoria de veïns van fer ús de la platja “respectant les restriccions i mesures imposades” i apel·la al conjunt de la ciutadania a fer un desconfinament “exemplar”.