Façana principal de l’Ajuntament de Vilassar de Mar. Foto: Aj.

El Ple de novembre a l’Ajuntament de Vilassar de Mar va estar marcat per fins a tres propostes de modificacions de crèdits, dues de les quals derivades de la pandèmia del coronavirus. En la sessió ordinària celebrada telemàticament el passat 19 de novembre, els grups municipals van aprovar els canvis que han de servir per cobrir les despeses generades per la contractació de catorze persones en el marc de la situació sanitària i per renovar la pàgina web del consistori. El front comú de l’oposició, però, va tombar la proposta per utilitzar una partida de subvencions per a la promoció de la cultura per finançar la reparació de la coberta de l’Hotel d’entitats.

Les dues primeres modificacions van tirar endavant gràcies a les abstencions de diversos grups municipals de l’oposició, que malgrat no bloquejar les propostes del govern local van criticar la “improvisació constant” i la falta d’estratègia del consistori a l’hora de donar resposta a les mancances de l’administració. Pel que fa a la utilització de la partida de 61.000 euros originalment destinada a la promoció de cultura, l’oposició va bloquejar la modificació en considerar que reparar una coberta “no és cultura” i que no comptaven amb prou informació sobre per què les entitats no havien pogut realitzar les activitats malgrat la situació de pandèmia.

A la sessió també es van llegir dos manifests consensuats entre totes les formacions amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones i del Dia Mundial dels Drets dels Infants.