La Xarxa d’Habitatge es va manifestar al Ple municipal. Foto: Xarxa d’Habitatge

Prop de 26 veïns i veïnes de Premià de Mar podrien quedar-se al carrer el pròxim 1 de febrer, després que el fons d’inversions Sareb demanés el desnonament d’un edifici sencer al carrer Enric Granados, del qual és propietari.

Així ho va fer públic el 21 de gener la Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme, que demana una solució per a les 9 famílies, amb 5 menors, que podrien quedar-se sense llar. Aquestes persones sense recursos ocupen des del 2014 aquest bloc de pisos propietat de la Sareb.

L’Ajuntament, arran de la petició de la Xarxa, està elaborant uns informes de risc d’exclusió social per a aquestes famílies, perquè puguin presentar-se davant del jutge i intentar suspendre així l’execució del desnonament. La plataforma exigeix a la Sareb que negociï amb els veïns i veïnes un lloguer social perquè puguin quedar-se a les seves llars actuals.

Àlex Appel, membre de la Xarxa, assegura a Línia Mar que encara creuen en la possibilitat que el desnonament es pugui aturar, però també deixa clar que si finalment tira endavant faran una convocatòria per tal de forçar la suspensió “per la via social”. El consistori, a més, està en contacte amb la Generalitat per tal de trobar una solució d’habitatge per a aquestes famílies. Appel, però, alerta que aquesta solució hauria de ser a dins del poble.

“La reivindicació de partida de les veïnes és aconseguir un lloguer social on són ara”, apunta Appel, qui també subratlla que van demanar a l’Ajuntament que fes de mediador entre la Sareb i les famílies per tal d’aconseguir el lloguer social. Sembla ser, però, que el consistori està apostant més per trobar-los una altra solució.