El regidor del PSC David Gutiérrez entrega la vara d’alcalde a Miquel Àngel Méndez el 16 de setembre del 2017, durant l’anterior govern de coalició entre socialistes i JxCat. Foto: Ajuntament

La decisió del grup municipal del PSC d’entrar al govern de l’Ajuntament de Premià de Mar amb JxCat ha suposat un important revés per a la resta de forces d’esquerres, que portaven prop d’un any negociant un executiu alternatiu d’esquerres amb majoria absoluta al plenari.

“Els dos partits que representen la vella política local han tornat a posar-se d’acord perquè res canviï. El juny de 2019, el PSC ja va optar per regalar l’alcaldia a JxCat, malgrat que existia un preacord amb la resta de grups del bloc progressista. Ara, consoliden aquest govern i Premià perd una gran oportunitat de transformació que permeti passar pàgina a la mala gestió convergent”, assenyala contundent el grup municipal de Crida Premianenca en un comunicat.

El pacte per un govern d’esquerres amb ERC, Premià en Comú, la Crida i el PSC feia mesos que estava sobre la taula, fins al punt que les formacions havien arribat a consensuar un “acord programàtic”, una composició de l’executiu i uns pressupostos alternatius per arravatar l’alcaldia a Miquel Àngel Méndez.

“Mantenim el convenciment que la millor solució a les necessitats actuals passa per un acord progressista que garanteixi estabilitat i renovació. Estem totalment determinades a realitzar una oposició dura però alhora propositiva que serveixi per bastir una alternativa de govern d’esquerres, republicà, ecologista i feminista en un futur proper“, conclou la Crida en el seu comunicat.

En la mateixa línia es pronuncia ERC, que considera que el PSC ha posat un cop més per sobre els interessos de partit renunciant al projecte comú. “No creiem en voler governar a qualsevol preu. Governar significa molt més que gestionar uns pressupostos o mantenir un càrrec, no volem ser còmplices d’un govern municipal plantat en la inacció i la mala gestió”, assenyalen els republicans.