Jordi Mir revalida l’alcaldia. Foto: Twitter (@jordimirboix)

Jordi Mir inicia un nou mandat al capdavant de l’Ajuntament de Cabrera de Mar. Junts per Cabrera, a més de ser la força més votada el 26-M, va voler assegurar el govern amb un acord previ al ple d’investidura amb ERC-AM i PSC, un pacte amb el qual va obtenir la majoria absoluta necessària.

En aquesta línia, els responsables dels partits, Enric Mir (ERC) i Daniel Meroño (PSC), van signar dos dies abans del ple de constitució l’acord de govern.

Uns dels compromisos d’aquest pacte eren la continuïtat de Mir com a alcalde del municipi i la inclusió dels regidors republicans i socialistes a l’equip de govern.

UN PACTE REPETIT
Junts per Cabrera, que el 2015 era CiU, ja va haver de pactar aleshores amb ERC per obtenir la majoria necessària per afrontar el govern.

La complicitat entre aquests dos partits a Cabrera no és només la segona vegada que es veu, ja que el 2011 també es va optar per aquesta fórmula, amb Jordi Mir com a protagonista.

Aquell cop, però, van necessitar els regidors d’Alternativa Independent, partit que ara roman a l’oposició.

Vuit anys després, doncs, es repeteix el patró, però amb un intercanvi de forces.

ELS RESULTATS DEL 26-M
A banda dels 4 regidors de Junts, els 2 regidors d’ERC i el regidor del PSC, l’oposició estarà formada per 2 regidors de Gent per Cabrera, 1 regidor d’Alternativa Independent i 1 regidor de la CUP. Ciutadans no va aconseguir els vots suficients i es va quedar sense representació municipal.