El Port del Masnou, on va tenir lloc l’agressió feixista, en una imatge d’arxiu. Foto: Port Masnou

La Fiscalia de l’àrea de Mataró-Arenys de Mar demana tres anys i tres mesos de presó per l’agressió feixista que va tenir lloc la matinada del 2 de desembre del 2018 al Port del Masnou. L’escrit d’acusació del Ministeri Públic ha estat presentat al Jutjat d’Instrucció número 5 de Mataró, que s’encarrega del cas i que haurà de dictaminar si els fets són constitutius d’un delicte contra la integritat moral i d’un altre atemptat.

L’incident es remunta fins al desembre del 2018, quan l’agressor i la víctima es van trobar a la zona portuària del municipi. Ambdós ja havien protagonitzat un incident al mateix lloc feia uns mesos, quan l’acusat li hauria clavat una bufetada al jove per portar una samarreta amb la inscripció Acció Antifeixista. “Doncs jo soc un feixista”, li hauria respost l’home abans d’agredir-lo. Tanmateix, l’atac ocorregut la matinada del 2 de desembre va ser molt més salvatge.

Segons apunta l’escrit del fiscal i recull l’ACN, l’imputat s’hauria abalançat sobre la víctima i li hauria clavat puntades de peu i cops de puny per tot el cos, deixant el jove estès a terra. El Ministeri Públic sosté que l’agressor va seleccionar la víctima “únicament per la seva afinitat ideològica”. La intervenció dels Mossos d’Esquadra -que van crear un cordó per separar-los- va evitar que l’atac anés a més. Tot i això, l’acusat va empentar un dels agents, va agafar una taula d’una terrassa i la va voler llençar contra el jove, impedint-ho un dels policies. La Fiscalia demana tres anys i tres mesos de presó i una multa de 3.500 euros.